Xylvaro.com --- De Biografie van Xylvaro
snowleopard colorful
 
  Home
Foto en Video
Nieuws
Links
Gastenboek
Contact
             
  Biogrofie Xylvaro

Xylvaro

 

Xylvaro

 
  Geboortedatum 21 Augustus 2011
 
  Geslacht Mannelijk
 
  Ras Bengaal
 
  Kleur Zilver
 
  Lievelings Dingen Spelen met ''De Stok'', Spelen met ''Grote Bees'', Het Touwtje, Aan Tenen Likken'', Zoeken en vinden van Hoge Plekjes,
 
  Streken Kan heel goed zeuren, Als meneer zijn zin niet kan krijgen zoekt hij iets om moedwillig te slopen. Heel hard rennen.
 
  heeft een hekel aan Opgepakt worden, Tegen gehouden worden, niet op tijd eten.
 
  houd van Water, Douchen, ''Aai over de bol tijd '' Spelen met de Laser Pointer ( Liefst De Groene )
 
  Gechipt Ja, door de fokker
 
  Gecastreerd Nog niet maar staat wel te gebeuren
 
  Stamboom of Outcross Stamboom
 
             
 

Xylvaro

 

Xylvaro

Xylvaro in woord en beeld


Xylvaro is echt een kat als geen ander. Vreselijk lief op zijn eigen manier, en lekker speels in elke manier mogelijk. Hij ziet overal wel een spelletje in, of het nou een dropje is dat op de vloer is gevallen, of de stofzuiger die staat te razen. Alles is potentieel interessant. Hij is niet van het oppakken en geknuffel, dan verzet hij zich, wil hij zo snel mogelijk weg en zeurt je de oren van je hoofd, maar een aai over de bol gaat er altijd in.

Even kriebbelen en zachtjes krabben is wel lekker, maar je doet hem geen plezier door met hem verplicht op de bank te gaan zitten. Liefst bepaald hij wanneer hij zin heeft in een kroelsessie. Iets lekkers is ook zeer gewild. Als we iets aan het eten zijn, en we laten op het aanrecht iets staan zonder toezicht? dan is het snel verdwenen! En de kans is groot dat een van deze 2 heren het te pakken heeft.

Samen delen zit er niet bij, want als Xylvaro het heeft dan is het weg voor dat Floryan in de gaten heeft dat het er was, maar als Floryan iets heeft dan staat hij het meestal af aan Xylvaro. Wat dat betreft is hij de koning op de troon in ons huis. Zijn naam is wel uniek. Toen we zochten naar een geschikte naam zochten we op namen van Draken, en zodoende kwamen we de naam sylvara tegen.

Sylvara was meer vrouwelijk, maar de kat wat mannelijk. Sylvara betekend Zilveren Draak en een Zilveren Draak is een bescherm engel voor zijn eigenaar. Omdat de naam meer een mannelijk karakter moest hebben, hebben we het woord verdraaid naar Sylvaro, wat meer iets weg heeft van Faraoh, zoals die in het oude Egypte heersten.

In Egypte werden katten als heilig gezien, en werden ze geeerd als goden. Zodoende kwamen we op de naam Sylvaro. Maar de S in de naam was niet naar onze wens. We vonden dat de S in de naam vervangen moest worde nvoor een X, om zo de naam nog meer bijzonder te maken. Uiteindelijk kwamen we op de naam Xylvaro, wat Zilveren Faraoh betekend.

Xylvaro is zijn Roepnaam, soms gebruiken wel eens Sil of Silvie. Zijn officiele naam, vanuit de cattery is ''Spotselotica Saryht AKA Xylvaro '' Spotselotica is de naam van de Cattery genaamt Spotselot in Nijmegen. Saryht is de naam van onze vorige Silver Bengaal, die helaas veel te vroeg overleed. Hij werd amper een jaar oud.

Saryht is omgekeerd, Thyras, en Thyras was de naam van onze vorige katten. Een Zwarte kat en Lapjes kat genaamt Thyras en Thyras. Door Thyras om te draaien kwamen we op Saryht, om zo toch onze oude katten te eeren. Maar omdat Saryht overleed, verging ook de naam van de vorige katten.

Dus besloten we de naam Saryht te gebruiken in de volledige Sterrennaam van de Cattery, zodoende is Xylvaro altijd voor ons gevoel verbonden met Saryht en met Thyras en Thyras. En zijn die namen, en wat ze voor ons betekend hebben, niet verloren gegaan.
 
  Tot nu toe kapot gemaakt Tot nu toe uitgehaald
   
 
Glazen kapot gemaakt We zijn de tel kwijt :) Ontsnapt uit huis: 4 x
Vazen omgegooit 3 x Ontsnapt uit de tuin Nog niet gelukt
Windows in de soep laten draaien, door met kleine katten pootjes, overal aan te zitten waar je echt niet bij moet komen? 1 x Stiekem wat van het aanracht jatten Beefstuk? waar is mijn beefstuk?... Xylvaro?!!!
USb Kabels kapot gebeten 2 stuks Uit het raam gesprongen 1 keer, Wat een Lol
Speeltjes gesloopt slechts 1, Ikke is zuinig met mijn speeltjes Floryan een mep verkocht? ehm was het nou 10 x? 15 x? zucht geen idee ,te vaak!
Bloemstukken gesloopt? Inclusief kerststukken? 6 stuks Exclusief? 5 In tenen bijten Gebeurt elke dag, en ze zijn zo lekker.
    Buiten de kattenbak, je behoefte neerleggen He, Gadver, Viesterd! Die Bak stond vlak naast je hoor.
    Onder de douch gaan 2 keer, lekker hoor douchen.
    Vreselijk lief kijken? Elke dag. ''Xylvaro? Ah daar ben je, Och wat kijk je snoezig, aai over de bol? Jah das lekker he''
 
         
 
  Disclaimer: Niets van deze website mag worden gebruikt tenzij met directe toestemming van de oorspronkelijke eigenaar. Copyrights van foto's video's en of andere bestanden rusten bij de oorspronkelijke eigenaar. Door deze website te bezoeken gaat u akkoord met onze voorwaarden. Wij zijn niet verantwoordelijk, in welke manier dan ook aan schade of andere problematiek door het bezoeken van en/of deelnemen aan deze website
Copyright
Xylvaro.com 2012
Home Foto en Video Nieuws Links Gastenboek Contact